Ervaring Bar Organisatie

Duurzame renovatie drukrioleringsbesturingen Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.

Sinds begin 2020 werk ik met groot plezier voor de BAR-organisatie. Hier werk ik nauw samen met gemaalbeheerder Gert-Jan Brandt en het uitvoeringteam van Hans van Oversteeg.

De afgelopen periode zijn wij gestart om in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk de eerste oude besturingen (Flygt FGC-LON en Dubline) te vervangen voor onze nieuwe standaard besturingen van Hitechnologies. Deze werkzaamheden worden samen uitgevoerd met een lokale installateur, de firma FMJ Elektro.

Sommige delen zijn volledig vervangen. Maar waar nog jonge apparatuur (FGC3’s en goedwerkende Flygt APX Gateways) aanwezig waren zijn alleen de oude FGC’s vervangen door Hitechnologies. De Hitech L-serie kan namelijk 1 op 1 uitgewisseld worden met een Flygt FGC LON.

Hierdoor hoeven we geen jonge en goed werkende apparatuur weg te gooien die nog jaren mee kan. Hitechnologies was het enige systeem in de markt die ons deze mogelijkheid gaf en was daarnaast ook prijstechnisch de beste keuze voor ons.

Wij hebben ervoor gekozen om de Hitech apparatuur via een internet koppeling (API) te laten communiceren. Dit is een standaard optie bij Hitechnologies. De koppeling met onze huidige beheersysteem (Clear Scada hoofdpost) was hierdoor eenvoudig te realiseren. De firma Kwakernaak heeft dit uitstekend voor ons verzorgd!

Bij een van de kasten in Barendrecht hebben we in de bestaande voedingskast de Hitech G-serie ingebouwd (pompbesturing met een geïntegreerde gateway). Hierdoor kon de kast waar alleen de Flygt Gateway in zat verdwijnen uit de tuin van de (blije) bewoner.

De komende periode gaan we deel voor deel verder met het op maat vernieuwen van onze drukrioleringsbesturingen.

Alle gemalenmonteurs van de BAR-organisatie evenals de betrokken aannemers doen hun uiterste best om de renovaties succesvol te laten verlopen daar wil ik iedereen hartelijk voor bedanken!